Tips voor tijdens het lopen van een marathon

Snufjes en hulpmiddelen

Natuurlijk is voorbereiding het halve werk op weg naar de finish van de marathon. Maar wat kun je nog meer doen om het beste resultaat te behalen? En wat juist niet?

In de Slimmer Presteren Podcast vullen Gerrit, Jurgen en Guido de afleveringen maar al te graag met allerlei tips voor tijdens het hardlopen. Zo ook in deze afleveringen waarin zij uitgebreid ingaan op handige snufjes en hulpmiddelen die jou helpen bij het lopen van een marathon.

Meestgestelde hardloopvragen

De experts geven antwoord op de meest gestelde hardloopvragen. Want hoeveel en wat moet je drinken tijdens het lopen van een marathon? En wat staat je te doen bij totale instorting tijdens de race? Je komt erachter in de afleveringen hieronder. Dus kijk en/of luister snel verder!

Specifieke marathon informatie

Wil je meer weten over trainen voor je (eerste) marathon? Of juist tips voor het herstellen na afloop van een marathon? Dan verwijzen we je graag door naar onderstaande pagina’s:


Lijst met afleveringen van de Slimmer Presteren Podcast over tips voor tijdens het lopen van een marathon:


Video’s van de Slimmer Presteren Podcast over tips voor tijdens het lopen van een marathon:

drinken tijdens hardloop race

69. Hoeveel moet je drinken tijdens een hardloop race?

Goed drinken is het advies dat elke sporter meekrijgt, vooral als het warm is. Maar hoeveel is dit dan? Is het slim om bij elke drankpost onderweg voor de zekerheid een bekertje te pakken? En wat als je bidon leeg is: word je dan langzamer?
wat eten voor sport

25. Wat moet je eten voor extreme sportieve inspanning?

De renners in de Tour de France zijn nog niet halverwege maar hun verbrandingsmotor loopt al een week op volle toeren. Wielrenners verbruiken dan ook bakken met energie tijdens de drie weken die de Tour duurt en moeten flink bijeten om op gewicht te blijven. Maar wat moet je eten voor extreme sportieve inspanning?
eigenschap atleet

13. Tempo bepalen: pacing & energie verdelen tijdens de race – hoe doe je dat slim?

Of je nou hardloper, wielrenner of triatleet bent: Te hard van stapel gaan en noodgedwongen gas moeten terugnemen, is voor elke atleet een angstscenario. Hoe bepaal je het tempo? Wat is de beste racestrategie? En hoe kun je dit trainen?
sportdrank

08. Sportdrank tijdens wedstrijden: hoe, wat en waarom?

Ze komen in verschillende kleurtjes en smaken en claimen (bijna) allemaal dat ze nodig zijn tijdens duurinspanning. Maar is dat ook zo? En waar moet je op letten bij de keus van je drinken tijdens de wedstrijd? Gerrit en Jurgen praten over het wetenschappelijk bewijs voor het effect van sportdranken.