Wie maken de Slimmer Presteren Podcast?

De Slimmer Presteren Podcast is een initiatief van Gerrit Heijkoop en Jurgen van Teeffelen. Vanaf begin 2020 bespreken zij wekelijks een onderwerp op het gebied van sport, onderzoek en innovatie.

In deze video stellen Gerrit en Jurgen zichzelf en deze podcast kort aan je voor.


Gerrit Heijkoop, presentator

Over Gerrit Heijkoop

Gerrit Heijkoop (1980) had altijd een hekel aan duursporten, en hardlopen in het bijzonder. Echter, in het voorjaar van 2017 kwam hij in aanraking met triathlon en deed zijn eerste sprint triathlon in augustus van dat jaar. Sindsdien is hij helemaal verkocht.

Hij verloor 8 kg overgewicht, drinkt sinds die tijd geen alcohol meer en voelt zich sterker dan ooit! Zijn reis in de wereld van hardlopen, MTB en triathlon legde hij vast in een wekelijkse vlog.

Zakelijk is Gerrit op een missie om meer betekenisvolle bijeenkomsten, congressen en events te creëren. Hij brengt zijn dagen door op het podium of voor de camera. Als inspirerend dagvoorzitter, programma ontwerper of presentator van livestreams en video.

Volg Gerrit’s sportieve verrichtingen op Strava. Bekijk wat hij voor jouw volgende event of congres kan betekenen op www.GerritHeijkoop.com


Jurgen van Teeffelen, wetenschapsjournalist

Over Jurgen van Teeffelen

Jurgen van Teeffelen (1968) is freelance journalist sinds 2014. Tot die tijd werkte hij als gepromoveerd fysioloog aan universiteiten in Nederland (AMC, Maastricht) en de Verenigde Staten (Yale).

Data in plaats van meningen vormen de basis van zijn artikelen. Hij schrijft graag over wetenschap in relatie tot sport en bewegen, en over doping. Zijn artikelen verschenen onder andere in Fiets, Runner’s World en Endocrinologie, en op Scientias, Reporters Online en Het is Koers. Hij is vaste medewerker bij Sportgericht, Wielrenblad en de Utrechtse Sportkrant.

In 2019 verscheen zijn boek ‘Het maakbare uur; een zoektocht naar de ultieme wielerprestatie’. In 2021 en 2022 was Jurgen te zien als ‘wetenschappelijk geweten’ naast Gregory Sedoc in het TV programma “Sportlab Sedoc”.

Volg Jurgen’s laatste inzichten en ontdekkingen op Twitter. Bekijk al zijn artikelen op www.JurgenvanTeeffelen.nl


Zoomen met Vroemen

Zoomen met Vroemen

Vanaf het tweede seizoen hoor je ook regelmatig Guido Vroemen terug in de Slimmer Presteren podcast. Guido Vroemen, is lang mede-eigenaar geweest van het Sportmedisch Adviescentrum Midden-Nederland in Amersfoort, inspanningsfysioloog maar vooral ook trainer/coach van succesvolle (para)triatleten, mountainbikers en wielrenners, zoals Jetze Plat, Anne Terpstra en Donald Hillebregt.

Daarnaast is Guido Vroemen, samen met Hans van Dijk en Ron van Megen, auteur van “Het Geheim van Wielrennen“, hèt standaardwerk voor de slimme wielrenner en coach. Het boek is vertaald in het Engels (The Secret of Cycling) en het Duits (Das Geheimnis des Radfahrens). Bij het boek hoort een website met calculatoren (www.HetGeheimvanWielrennen.nl), waarmee je je eigen prestaties kunt voorspellen en narekenen.

Volg Guido’s verrichtingen en ontdekkingen op Twitter als @Sportarts.