Categorieën
Seizoen 4 Sport psychologie Training en herstel

66. Weerstand bieden tegen de vermoeidheid: hoe doe je dat?

Winnaars selecteren op sportieve kwaliteiten lijkt steeds makkelijker te worden. Maar zeker weten doe je het nooit. Een factor die hierin meespeelt is hoe goed een atleet met vermoeidheid omgaat. Hoe kom je hierachter en kun je dit trainen?

Home » Afleveringen » Seizoen 4 » 66. Weerstand bieden tegen de vermoeidheid: hoe doe je dat?

Dit is de 66e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over ‘Weerstand bieden tegen de vermoeidheid: hoe doe je dat?’.

Winnaars selecteren op sportieve kwaliteiten lijkt steeds makkelijker te worden. Maar zeker weten doe je het nooit, daar kom je pas achter in de wedstrijd zelf. Een factor die hierbij meespeelt is hoe goed een atleet met vermoeidheid en vermoeide spieren omgaat. Hoe kom je hierachter en kun je dit trainen?

Op de agenda: De Renkumse Crosstriathlon

In deze aflevering bereiden Jurgen en Gerrit zich voor op de Renkumse Crosstriathlon die op de planning staat. Hoe kunnen ze zich zo goed mogelijk voorbereiden op vermoeide spieren? Kúnnen ze zich hier wel op voorbereiden? De mannen verdiepen zich in de wetenschap en bekijken studies over dit onderwerp. Ook gaan ze weer ‘Zoomen met Vroemen’, en vragen Guido hoe hij en zijn sporters weerstand bieden tegen vermoeidheid, vermoeide spieren en taaiheid.

Video over Weerstand bieden tegen vermoeide spieren: hoe doe je dat?

Één reactie op “66. Weerstand bieden tegen de vermoeidheid: hoe doe je dat?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *