Categorieën
Herstel marathon Marathon Seizoen 4 Training en herstel Training marathon

65. Compressiekleding tijdens het sporten: zinvol of onzin?

Gerrit en Jurgen stomen door. Op weg naar hun eigen Slimmer Presteren Podcast Raceday (28 augustus bij de cross-triathlon in Renkum). En ze zijn verwonderd over de strakke lycra pakjes op de fiets. En de hoge steunkousen tijdens en na het hardlopen.

Home » Afleveringen » Seizoen 4 » 65. Compressiekleding tijdens het sporten: zinvol of onzin?

Dit is de 65e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over ‘Compressiekleding tijdens het sporten: zinvol of onzin?’.

Gerrit en Jurgen stomen door. Op weg naar hun eigen Slimmer Presteren Podcast Raceday (28 augustus bij de cross-triathlon in Renkum!). En ze zijn verwonderd over de strakke lycra pakjes op de fiets. En de hoge steunkousen tijdens en na het hardlopen.

Waarom dragen sporters massaal compressiekleding?

Een brandende vraag die ons bezighoudt. Evenals het vraagstuk of deze compressiekleding bevorderlijk is voor sportprestaties of herstel. Beluister de podcast of bekijk de video en krijg antwoord op deze vragen en meer.

Ben jij al ‘Vriend(in) van de Show’?

Ondertussen groeit het gezelschap ‘Vriend(inn)en van de Show’ gestaag. Dat maakt de presentatoren zeer trots en geeft ze veel vertrouwen. Ben jij al aangesloten? Zo niet, meld je dan hier aan. Als ‘Vriend(in) van de Show’ ontvangt je direct een e-mail zodra er een nieuwe aflevering online staat. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste afleveringen!

Video over Compressiekleding tijdens het sporten: zinvol of onzin?

Één reactie op “65. Compressiekleding tijdens het sporten: zinvol of onzin?”

Beste Gerrit en Jurgen,
Dank voor weer een mooie aflevering. Er is echter 1 woord die ik deze aflevering niet langs heb horen komen: placebo effect. Het zal toch wel zo zijn dat mensen een beter gevoel krijgen als compressie kleding (/kousen) dragen?
En denken jullie wellicht dat er nog een onderscheidt gemaakt kan worden tussen compressie en steun kleding en/of kousen? Steunsokken dragen meer bij aan stabiliteit, lijkt mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *