Trainen voor je (eerste) marathon

Een goede voorbereiding is het halve werk

De marathon: de heilige graal van het hardlopen. Een lifetime experience die je een herinnering voor het leven bezorgt. De hosts rondden zelf al meerdere marathons af en helpen je maar al te graag op weg om dit prachtige doel ook te bereiken. Want een marathon loop je niet zomaar. Het vraagt onder meer om een goede voorbereiding, de juiste sportkleding en gezonde voeding. Kortom, er is genoeg om over te leren.

Leer alles over het opbouwen van hardlopen

Wil jij effectief, verantwoord én met meer plezier richting de finish van de marathon rennen? Dan helpen deze afleveringen je gegarandeerd! Zo leer je alles over een goede opbouw. Want hoe pak je dat aan? En hoe verbeter je jezelf gaandeweg? Gerrit, Jurgen en Guido vertellen je het allemaal. Kijk en/of luister dus snel verder!

Specifieke marathon informatie

Wil je meer tips krijgen voor tijdens het lopen van een marathon? Of juist voor het herstellen na afloop van een marathon? Dan verwijzen we je graag door naar onderstaande pagina’s:


Lijst met afleveringen van de Slimmer Presteren Podcast over het trainen voor je (eerste) marathon:


Video’s van de Slimmer Presteren Podcast over het trainen voor je (eerste) marathon:

alcohol en sporten

72. Biertje na het sporten: gewoon doen of liever laten staan?

Na een zware training of succesvolle race komt de tijd om te herstellen, na te genieten én te ontspannen. Een ijskoud biertje smaakt hier dan prima bij. Maar moet dit per se een alcoholvrije Radler zijn? Is een beetje alcohol op zijn tijd van invloed op je sportprestatie?
Compressiekleding

65. Compressiekleding tijdens het sporten: zinvol of onzin?

Gerrit en Jurgen stomen door. Op weg naar hun eigen Slimmer Presteren Podcast Raceday (28 augustus bij de cross-triathlon in Renkum). En ze zijn verwonderd over de strakke lycra pakjes op de fiets. En de hoge steunkousen tijdens en na het hardlopen.
ademhalingstraining

39. Is ademhalingstraining zinvol om je prestatie op te peppen?

Buiten adem zijn of te weinig lucht krijgen: tijdens inspanning worden je longen en ademhalingsspieren aan het werk gezet. Hoe belangrijk is een goede ademhaling eigenlijk voor de sportprestatie en helpt een dure ademhalingstrainer hierbij? De Slimmer Presteren Podcast gaat in aflevering 39 op zoek naar antwoorden.
Hoogtestages

16. Trainen op hoogte: zijn hoogtestages zinvol of niet?

Iedere serieuze wielrenner of andere duursporter gaat tegenwoordig herhaaldelijk op hoogtestage of slaapt wekenlang in een tentje met minder zuurstof. Waarom doen ze dit? En is het nut ervan wel wetenschappelijk bewezen?