Categorieën
Innovaties Seizoen 1

04. Een betere sportprestatie na hersenstimulatie?

Welke spieren je aanspant, hoe diep je kan gaan en hoe vermoeid je bent: je brein speelt een cruciale rol tijdens het sporten. In deze aflevering van de Slimmer Presteren Podcast hebben Gerrit en Jurgen het over: Een betere sportprestatie na hersenstimulatie?

Home » Afleveringen » Seizoen 1 » 04. Een betere sportprestatie na hersenstimulatie?

Dit is de 4e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over: Een betere sportprestatie na hersenstimulatie?

Hersenstimulatie via een koptelefoon

Welke spieren je aanspant, hoe diep je kan gaan en hoe vermoeid je bent: je brein speelt een cruciale rol tijdens het sporten. Jurgen schreef een artikel in RunnersWorld over een koptelefoon. En dat is er niet zomaar eentje, het gaat hierbij om een variant die de hersenen zou prikkelen met stroom. Hierdoor worden bepaalde neuronen uit hun rusttoestand gehaald, met als gevolg dat ze sneller en langer geactiveerd kunnen worden. Iets wat de sportprestatie op een positieve manier zou beïnvloeden. En dat klinkt voor sporters als muziek in de oren, toch?

Onderzoekers suggereren dat het echt mogelijk moet zijn om met behulp van breinstimulatie je prestatie op te krikken. En dus doken Gerrit en Jurgen in de materie. De hosts bespreken de uitkomsten van verschillende onderzoeken die Jurgen tijdens het schrijven van zijn RunnersWorld-artikel tegenkwam. En geven antwoord op de volgende vragen: Draagt hersenstimulatie bij aan een betere sportprestatie? Ga je daadwerkelijk harder fietsen of rennen door een koptelefoon? En heb je als recreatieve sporter iets aan deze vorm van ‘opladen’?

Video over Een betere sportprestatie na hersenstimulatie?

Één reactie op “04. Een betere sportprestatie na hersenstimulatie?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *