Categorieën
Doping Specials Innovaties Seizoen 9

173. De Enhanced Games: slimmer presteren met geneesmiddelen?

Verken met ons de controversiële wereld van de Enhanced Games, waar grenzen van sportprestaties opnieuw worden gedefinieerd. Ontdek de ethische dilemma’s, kansen en risico’s in deze boeiende aflevering van de Slimmer Presteren Podcast.

Home » Afleveringen » Seizoen 9 » 173. De Enhanced Games: slimmer presteren met geneesmiddelen?

Dit is een 173e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over:

De Enhanced Games: slimmer presteren met geneesmiddelen?

INLEIDING:

In deze aflevering duiken we in de fascinerende wereld van de Enhanced Games. We onderzoeken hoe deze alternatieve Olympische Spelen, waarbij het gebruik van prestatiebevorderende middelen onder strikte supervisie is toegestaan, het landschap van zowel topsport als amateursport zou kunnen veranderen.

We bespreken de ethische overwegingen en de mogelijke voordelen en risico’s. Van de impact op oudere sporters die hun prestaties willen verbeteren tot de vraag of dit het begin is van een nieuwe kijk op sport, waarbij de grenzen van menselijke prestaties opnieuw worden gedefinieerd.

Samen met expert Guido Vroemen verkennen we ook de medische risico’s en voordelen van suppletie met geneesmiddelen in de sport. Dit gesprek nodigt je uit om kritisch na te denken over de toekomst van doping en prestatieverbetering.

Vragen die in deze aflevering worden beantwoord zijn:

1. Wat zijn de Enhanced Games?
De Enhanced Games zijn een alternatieve versie van de Olympische Spelen waarbij het gebruik van prestatiebevorderende middelen onder medisch toezicht is toegestaan.

2. Waarom worden de Enhanced Games georganiseerd?
Ze zijn bedacht om de wetenschap te omarmen en atleten de kans te geven hun volle potentieel te bereiken, met een kritische blik op de huidige anti-doping regelgeving.

3. Zijn er voordelen aan het gebruik van geneesmiddelen voor oudere sporters?
Ja, voor oudere sporters kan het gebruik van bepaalde geneesmiddelen of supplementen onder toezicht bijdragen aan het verbeteren van hun sportprestaties en welzijn.

4. Wat zijn de medische risico’s van doping?
Doping kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, maar met professionele begeleiding kunnen sommige risico’s beheerd worden.

Video over de Enhanced Games: slimmer presteren met geneesmiddelen?

https://www.youtube.com/watch?v=JSyQ4YPF-rs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *