Categorieën
Interview met gast Seizoen 7 Sport psychologie

140. Meer motivatie om te sporten met behulp van gamification

Veel sportapps maken gebruik van elementen uit het gamen. Maar helpen ze ook echt om jou te motiveren bij het sporten? We vragen het onze Special Guest, expert op het gebied van gamification, Gerben Bakker.

Home » Afleveringen » Seizoen 7 » 140. Meer motivatie om te sporten met behulp van gamification

Dit is de 140e aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over:

Meer motivatie om te sporten met behulp van gamification

INLEIDING:

Kudos, challenges en beloningen. Veel sportapps maken gebruik van elementen uit het gamen. Maar helpen ze ook echt om jou te motiveren bij het sporten? En hoe werkt dat dan? We vragen het in aflevering 140 van de Slimmer Presteren Podcast aan onze Special Guest, expert op het gebied van gamification, Gerben Bakker.

Wat kunnen we leren van computerspelletjes?

LeBron James en Neymar Jr. staan de laatste jaren niet alleen in de spotlights vanwege hun prestaties op het basketbal- en voetbalveld, maar ook vanwege hun liefde voor het gamen. Zij zijn niet de enigen: het aantal topsporters dat aangeeft regelmatig achter een gameconsole te kruipen neemt steeds meer toe.

Topsporters die veel games spelen

En ze doen het niet alleen om hun tijd te verdrijven. Zo heeft de Amerikaanse basketballer Gordon Hayward in verschillende interviews verklaard dat het gamen hem heeft geholpen bij het ontwikkelen van zijn reactiesnelheid, hand-oogcoördinatie en besluitvorming op het veld.

Ook Kjeld Nuis, fervent fan van Call of Duty en allerlei racespellen, suggereerde in de media dat het gamen bepaalde vaardigheden stimuleerde die van belang kunnen zijn bij het schaatsen, zoals concentratie, focus en reactievermogen.

De praktische toepassing van gamification voor sporters

Of je van het gamen echt een betere sporter wordt, moet nog blijken. Maar dat games uitstekend in staat zijn om de gebruiker aan te moedigen om steeds weer door te gaan met spelen, dat is wel duidelijk. Hoe doen die games dat precies?

En hoe kunnen sporters en coaches elementen uit het gamen slim inzetten tijdens de training?

We bespreken het aflevering 140 van de Slimmer Presteren Podcast met docent en game-deskundige Gerben Bakker.

Video meer motivatie om te sporten met behulp van gamification

https://www.youtube.com/watch?v=YA-OpK9x_2c

3 reacties op “140. Meer motivatie om te sporten met behulp van gamification”

Beste Gerrit,
Je sprak in de podcast 160 over een app “Velo Vieuwer” ???
Kan je de juiste App doorgeven want ik krijg een hele reeks mogelijkheden.

hartelijk dank voor je antwoord
Raymond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *