Categorieën
Seizoen 2 Sportvoeding

41. Het gezonde Kerstdiner: hoe ziet een gezonde sportmaaltijd eruit?

Dat eten belangrijk voor de sportprestatie is, is duidelijk. Maar wat zet je dan op tafel tijdens de feestdagen? Is de traditionele gevulde kalkoen voldoende of horen hier ook aanvullende supplementen bij? Schuif gezellig aan bij de Kerstbrunch.

Home » Afleveringen » Seizoen 2 » 41. Het gezonde Kerstdiner: hoe ziet een gezonde sportmaaltijd eruit?

Dit is de 41ste aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over ‘Het gezonde Kerstdiner: hoe ziet een gezonde sportmaaltijd eruit?’.

Dat eten belangrijk voor de sportprestatie is, is duidelijk. Maar wat zet je dan op tafel tijdens de feestdagen? Is de traditionele gevulde kalkoen voldoende of horen hier ook aanvullende supplementen bij? Schuif gezellig aan bij de Kerstbrunch van de mannen van de Slimmer Presteren Podcast.

De gezonde sportmaaltijd: brandstof voor je lichaam

Eten en drinken: het is het meest besproken onderwerp op de sportfora op het internet. De motor in je sportende lijf heeft goede brandstof nodig anders gaat hij sputteren. Maar terwijl je bij het tankstation de overzichtelijke keus hebt tussen diesel en benzine, loopt het aanbod in sportvoeding de spuigaten uit.

Speciale drankjes met kekke kleurtjes en allerhande ingrediënten en daarbovenop allerlei pilletjes en poeders die je als aanvullend supplement kunt nemen. Je ziet door de bomen het bos niet meer.

Zouden àlle sporters profiteren van het nemen van supplementen?

Zo ook de Nederlandse topsporter, zo blijkt uit het proefschrift van Floris Wardenaar enkele jaren terug. Wardenaar concludeerde dat zelfs onze sporttoppers minder voedingsstoffen in hun basisvoeding hebben dan wordt aanbevolen. Zij zouden gezonder moeten eten en daarbij kunnen profiteren van extra vitamines uit een potje.

Maar let op: dit gaat om topsporters voor wie iedere seconde telt. Geldt dit ook voor de recreatieve sporter, moet die ook gaan shoppen in het uitpuilende rek met voedingssupplementen dat begint met de A van alanine en eindigt met de Z van Zink?

In deze speciale Kerstaflevering van de Slimmer Presteren Podcast laat Gerrit Jurgen een feestpakketje met supplementen uitpakken en bespreken zij wat een gezonde sportmaaltijd is en of extra vitaminepilletjes en andere poedertjes hier ook bij horen.

Tijdens het ‘Zoomen met Vroemen’ horen zij van coach Guido Vroemen welke extra’s hij zijn atleten voorschotelt.

Video over Het gezonde Kerstdiner: hoe ziet een gezonde sportmaaltijd eruit?

2 reacties op “41. Het gezonde Kerstdiner: hoe ziet een gezonde sportmaaltijd eruit?”

Vooreerst, een merrie, merrie Krismes en een happie Noewjier! ! !
Dank voor de meest aangename en instructieve podcast in podcast land !
Doe zo voort.
Ik heb een vraagje voor jullie !
In verband met voeding. Wat doen we met Spirulina ? Zin of onzin ?

groeten Raymond

Hoi Raymond,
Hoewel het erg mosterd na de (kerst!)maaltijd is, alsnog heel veel dank voor dit leuke bericht. Op een of andere manier zie ik het nu pas… oeps.
Leuke vraag! Zet hem op de lijst met luisteraarsvragen en we komen er op terug.
Groet,
Gerrit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *