Categorieën
Seizoen 7

BONUS. Terugblik op de avonturen van Gerrit tijdens zijn eerste halve triatlon

Afgelopen zaterdag verscheen Gerrit aan de start van de halve triathlon in Zeewolde. En ja, ook daar liep het weer eens heel anders dan hij had verwacht. De hoogste tijd daarom voor een terugblik.

Home » Afleveringen » Seizoen 7 » BONUS. Terugblik op de avonturen van Gerrit tijdens zijn eerste halve triatlon

Dit is een BONUS aflevering van de Slimmer Presteren Podcast, over sport, onderzoek en innovatie. In deze aflevering hebben Gerrit en Jurgen het over:

Terugblik op de avonturen van Gerrit tijdens zijn eerste halve triatlon

INLEIDING:

Na zijn knotsgekke avonturen op de marathon de afgelopen jaren, vond Gerrit het eens tijd om weer eens een nieuwe uitdaging aan te gaan. Afgelopen zaterdag verscheen hij daarom aan de start van de halve van Zeewolde. En ja, ook daar liep het weer eens heel anders dan hij had verwacht.

De hoogste tijd daarom voor een terugblik. 

Verwondering, kritiek en een mogelijke oplossing

Daarin de nodige verwondering over de gang van zaken in het warme weekend dat achter ons ligt. Enerzijds drastisch ingerijpen bij een klein evenement op zaterdag, terwijl bij warmer weer en meer deelnemers op zondag in Hoorn alles gewoon doorgaat.

We uiten in deze aflevering zo goed mogelijk gewogen kritiek op het handelen van de NTB en de organisatie in Zeewolde.

En komen daarbij met een constructieve oplossing over hoe dat in de toekomst wat ons betreft anders zou kunnen.Want waarom laat je een deelnemer zelf niet kiezen wat hij of zij verantwoord vindt?

Belangrijk om maatregelen te nemen bij hitte

De NTB en Zeewolde Endurance besloten zaterdag 23 juni 2023 vanwege de hitte het loopparcours te halveren voor de 160 deelnemers op de halve triathlon afstand.

Terwijl het warme weer ruim van te voren bekend was bij deelnemers, er iedere 900m een waterpost stond, mensen altijd in de buurt bij de finish en/of de EHBO waren. Kortom, er waren bijzonder veel (nodige) veiligheidsmaatregelen genomen.

Schieten we door in de betutteling?

Wat Gerrit betreft een vorm van onnodige betutteling. Waarom een deelnemer niet zelf de verantwoordelijkheid laten houden over zijn/haar gezondheid?

Moeten we in Nederland toe naar een ‘zero incidenten maatschappij’? Terwijl het idee dat het ook wel eens ‘mis zou kunnen gaan’, nou juist een triathlon een leuke uitdaging maakt!

Waar sta jij in deze discussie? Veiligheid voor alles? Of binnen weloverwogen kaders risico’s durven toestaan?

4 reacties op “BONUS. Terugblik op de avonturen van Gerrit tijdens zijn eerste halve triatlon”

Zeker voor een triathlon ben je behoorlijk getraind, dus is het de eigen verantwoordelijkheid en pas je je tempo aan. Al moet ik zeggen dat ik t tijdens t lopen van Ironman Westfriesland wel erg warm had

Dank voor je reactie Armand. Het was zeker heel erg warm dat weekend. Goed dat het je gelukt is om je tempo aan te passen (begrijp uit sommige reacties dat er mensen zijn die dat nogal moeilijk vinden).
Groet! Gerrit

Voor mij is deze aflevering reden om de podcast niet langer te volgen. Dit heeft niks met slimmer presteren te maken. ‘ We uiten in deze aflevering zo goed mogelijk gewogen kritiek op het handelen van de NTB en de organisatie in Zeewolde’. Ik vind het vooral een uur lang ‘my way or the highway’ met veel gelegenheidsargumenten en een grote blinde vlek voor het perspectief van anderen. Precies het type gedrag waardoor veel mensen tegenwoordig een hekel hebben aan wielrenners, en ze hebben nog gelijk ook. Helaas.

Hoi Charles, dank voor je reactie. Jammer dat je niet langer wil blijven luisteren, door 1 aflevering die je niet bevalt.
We doen in de aflevering een nadrukkelijke oproep om ons te helpen eventuele ‘blinde vlekken’ in te vullen: ik lees dat jij vind dat we die hebben. Kortom, we zijn nieuwsgierig!
Als je dat hier niet wil schrijven (toon, timing etc), dan kom ik ook graag telefonisch met je contact.
Je hebt onze contactgegevens (zo niet: post@slimmerpodcast.nl ), dus we horen graag van je.
Groet!
Gerrit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *